Blogin päivitys on ollut tauolla muiden kiireiden vuoksi. Tässä välissä ei ole kummempia tapahtunutkaan; omenia olen keittänyt soseeksi hurjia määriä ja suunnitellut verenpisaroiden pelastamista sisälle.

Pensasaita (marja-aronia) saatiin istutetuksi myös! Valitsin marja-aronian tuon ihanan syysvärin takia, ja toki siitä saa myös vitamiinipitoisia marjoja talven varalle. Yhdessä taimessa olikin jo kolme marjaa :D! Muutaman vuoden taidan silti joutua odottamaan, ennen kuin pääsen satoa korjaamaan. Tarkoitus oli istuttaa jotain maanpeitekasvia pensaiden alle, että rikkaruohot eivät valtaa alaa. Taimimyymälöissä olisi ollut aletkin, mutta en oikein vielä hahmottanut mitä lajia haluan, joten jätin sen ensi kevääseen.

Taimille on saanut kantaa vettä oikein urakalla, koska viimeiset pari viikkoa on ollut todella kuivaa. Onneksi viileässä kosteus ei haihdu maasta kovin nopeasti, mutta pelaan silti varman päälle vaivalla istutetun aidan kanssa. Saadaan sitten mahdollisimman pitkään nauttia tuosta punaisesta hehkusta, vaikka taimet ovatkin vasta säälittävät ~50cm korkeita.

Ainiin, marja-aronian lisäksi pihaamme muutti myös pieni mustaherukan taimi, "Mortti"! Mortti sai juurelleen kirjavalehtistä maahumalaa.

1940187.jpg

Portailla kukkii vielä linnunsiemenistä istuttamani auringonkukat ja pesuvadissa lobelia.
Ensi kesäksi on haaveissa auringonkukkarykelmä johonkin kohtaa pihaa. Ajattelin kokeilla ihan "oikeita" auringonkukan siemeniä, sellaisia joihin tulee iso siemenkota keskelle.

1940196.jpg1940197.jpg

Hyvää syksyä kaikille! Minä keskityn kynttilöiden polttamiseen ja siemenluetteloiden selaamiseen ensi kesää ajatellen! Ei olekaan enää montaa kuukautta, kun ensimmäiset siemenet voi laittaa itämään :)! Siihen asti mies saa ihmetellä, luenko todellakin iltalukemisena siemenluetteloita! Ihme tyyppi :D!